Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

10.11.2025r. - 21.11.2025r.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

10.11.2025

WOLNE

 

WOLNE

 

WOLNE

Wtorek 

11.11.2025

WOLNE

 

WOLNE

 

WOLNE

Środa

12.11.2025

Bułka parówka, masło, schab sołtysa, sałata, ogórek kiszony (1,7)
Herbata z cytryną

Zupa pomidorowa z ryżem

Makaron kokardki z sosem szpinakowo-serowym z kurczakiem

Kompot wieloowocowy           (1,7)                                              

 

Soczek w kartoniku

Wafelek Sunday

(1,3,7)

Czwartek  

13.11.2025

Chleb błonnikowy, masło, polędwica sopocka, pomidorki koktajlowe, pasta
z tuńczyka
Przekąska- krakersy junior (1,3,4,7)
Herbata z cytryną

 

Zupa selerowa z chlebem wiejskim

Kiełbaski węgierskie, ziemniaki, marchewka z groszkiem

Kompot wieloowocowy        (1,7,9)        

 

 

Drożdżówka z jabłkiem

Kompot owocowy

(1,3,7)

Piątek

14.11.2025

Bułka z sezamem, masło, jajko na twardo, płatki kukurydziane na mleku
(1,7,11)

Zupa meksykańska z chlebem wiejskim

Kopytka z okrasą, surówka z białej kapusty, sałaty i ogórka

Kompot wieloowocowy            (1,7)        

 

Jogurt

owocowy

(7)

Poniedziałek

17.11.2025

Szwedzki stół: chleb wiejski, masło, wędlina, kabanosy,  ser żółty, ogórek konserwowy

Przekąska –banan   (1,7)                             

Herbata z cytryną

i miodem 

 

Zupa brukselkowa z chlebem wiejskim

Makaron z serem ze skwarkami

Kompot wieloowocowy          (1,7)          

 

Pancakes bananowe

(wyrób własny)

(1,3,7)

Wtorek 

18.11.2025

Bułka grahamka, polana czekoladą deserową

Kakao                      (1,7)    

                                

Kapuśniak z ziemniakami z chlebem wiejskim

Pieczeń rzymska, ziemniaki, surówka

z czerwonej kapusty

Kompot wieloowocowy           (1,3,7)          

 

Ciastko francuskie

Herbata owocowa

(1,3,7)

Środa

19.11.2025

Chleb cesarski, masło, szynka, pomidor

Herbata z cytryną   (1,7)    

Rosół z makaronem

Udko pieczone, ziemniaki, marchewka

z porem

Kompot wieloowocowy          (1,9)           

 

Owoc

 

Czwartek  

20.11.2025

Bułka kajzerka, masło, schab wiśniowy, rzodkiewka, papryka

Przekąska – talerz owoców

Herbata z cytryną   (1,7)    

Barszcz czerwony z chlebem wiejskim

Bitki w sosie własnym z kaszą pęczak, ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy             (1,7)          

 

Rogalik

z czekoladą

Kompot owocowy

 (1,3,7)                                              

Piątek

21.11.2025

Drożdżówka z serem, owsianka orkiszowa na mleku                     (1,7)    

Zupa zalewajka z chlebem wiejskim

Ryba po grecku, ziemniaki

Kompot wieloowocowy          (1,3,4,7)          

 

Galaretka owocowa

z bitą śmietaną

 (7)

 

Obok jadłospisu jest spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu

jaki zawiera to danie. 

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe

(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa)

mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj,

soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

1.gluten – zboża            

8.orzechy

2.skorupiaki

9.seler

3.jaja

10.gorczyca

4.ryby

11.nasiona sezamu

5.orzeszki ziemne

12.dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg

6.soja

13.łubin

7.laktoza -mleko

14.mięczaki

Rozporządzenie parlamentu europejskiego i rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

 

MAJA Stołówka Dziecięca przy SP Nr 1
Gołąb - A. Żak
23-200 Kraśnik, ul. Kościuszki 23
Tel. 663 900 457
PEKAO SA I O/ KRAŚNIK

94 1240 2395 1111 0000 3332 2177